© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prehrana / stran 121

kako-ozdravimo-s-hrano

Babica je vstala z vozička in živela še 31 let

»Mislim, da se mnogi ljudje odločijo za zdravniški poklic, ker kot otroci gledajo, kako nekdo od njihovih najdražjih zboli ali celo umre. Jaz sem sklenil postati zdravnik, ker sem gledal, kako je šlo babici na bolje, ko so jo iz bolnišnice zaradi zadnjega stadija koronarne srčne bolezni poslali domov umret,« v knjigi Kako ozdravimo s hrano zapiše dr. Michael Greger.

Lara Jelen/revija Jana
26. 3. 2022, 12.20
kivi

Sedem razlogov za uživanje kivija

Kivi radi jemo zaradi njegovega prijetnega in osvežilnega okusa. A razlogi za to, da čim pogosteje posežemo po njem, so povezani tudi z zdravjem. Vitamin C, ki ga vsebuje, je šele začetek vsega dobrega, kar nam prinaša.

jk/revija Jana
24. 3. 2022, 21.28
hmeljev čaj.jpg

S hmeljem do boljše prebave in več miru

Hmelj sicer najbolj poznamo kot sestavino za pivo, a to je zgolj kamenček v mozaiku možnosti, kje lahko to rastlino uporabimo. Naj omenimo, da so hmelj nekoč uporabljali za izdelovanje vrvi, nepogrešljiv je v kulinariki, prav tako pa tudi v ljudskem zdravilstvu.

M.K.
19. 3. 2022, 15.00

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.