© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 70

Paradiznikova-pita-s-testom-e1622571951597_1115x560_acf_cropped.jpg

Kaj nas naučijo: kiš, tart, pita

Tokrat bomo pripravljali krhko testo. A ne (samo) zato, da bi vam pomagali speči najboljši kiš (quiche), tart (tarte) ali (našo) pito, temveč zato, da vas z napotki prepričamo o nujnosti hkratnega upoštevanja zakonitosti in neupoštevanja recepta.

Uroš Mencinger
23. 7. 2023
dusena_govedina-1_1115x560_acf_c_1115x560_acf_cropped.png

Kaj nas nauči: brasato

Brasato je dušena pečenka, dušenje pa je kuhanje v pari, s katerim meso ohrani dovolj tekočine, da se trdi kolagen spremeni v mehko želatino. Zato je brasato najbolj mehka in sočna pečenka.

Uroš Mencinger
18. 7. 2023

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.