Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Z brusničnim sokom nad prebavne težave


V.M.
5. 12. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Ti mali rdeči sadeži varujejo prebavni sistem pred številnimi bakterijami in napadi glivic.

Dreamstime
Jagode brusnic so v Sloveniji najbolj priljubljene kot marmelada.

Brusnice vsebujejo obilje vitamina C, provitamin A, vitamine B1, B2, B3, kalij, magnezij, minerale in rastlinske vlaknine, bogate pa so tudi z bioflavonoidi, močnimi antioksidanti, ki povečujejo in izboljšujejo delovanje vitamina C. Prav slednje zmanjšuje tveganje za pojav številnih bolezni. Poročila laboratorijskih raziskav celo navajajo, da so brusnični bioflavonoidi preprečevali rast rakavih celic.

Pixabay
sok iz brusnic

Zaščitite prebavni sistem

Raziskave so pokazale, da učinkovine iz brusnic uspešno uničujejo spiralno bakterijo Helicobacter pylori, ki prebiva in se množi v kislem okolju želodca in ki v 70 do 90 odstotkih povzroča čir na želodcu. Sicer pa se brusnice ponašajo s številnimi ugodnimi vplivi na naše zdravje. Pomagajo namreč pri zniževanju telesne temperature, pospešujejo krvni obtok, sproščajo organizem, učinkujejo kot naravni antibiotik, preprečujejo zobno gnilobo, pomagajo pri obnovi celic, preprečujejo vnetje sečil in bolezni srca ter ožilja, zdravijo sklepni organizem, izboljšujejo vid ...

Pixabay
Sok iz brusnic

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.