
Z brusničnim sokom nad prebavne težave
Ti mali rdeči sadeži varujejo prebavni sistem pred številnimi bakterijami in napadi glivic.

Brusnice vsebujejo obilje vitamina C, provitamin A, vitamine B1, B2, B3, kalij, magnezij, minerale in rastlinske vlaknine, bogate pa so tudi z bioflavonoidi, močnimi antioksidanti, ki povečujejo in izboljšujejo delovanje vitamina C. Prav slednje zmanjšuje tveganje za pojav številnih bolezni. Poročila laboratorijskih raziskav celo navajajo, da so brusnični bioflavonoidi preprečevali rast rakavih celic.
Zaščitite prebavni sistem
Raziskave so pokazale, da učinkovine iz brusnic uspešno uničujejo spiralno bakterijo Helicobacter pylori, ki prebiva in se množi v kislem okolju želodca in ki v 70 do 90 odstotkih povzroča čir na želodcu. Sicer pa se brusnice ponašajo s številnimi ugodnimi vplivi na naše zdravje. Pomagajo namreč pri zniževanju telesne temperature, pospešujejo krvni obtok, sproščajo organizem, učinkujejo kot naravni antibiotik, preprečujejo zobno gnilobo, pomagajo pri obnovi celic, preprečujejo vnetje sečil in bolezni srca ter ožilja, zdravijo sklepni organizem, izboljšujejo vid ...

Preberite tudi
Trenutno
10 °C
Deževno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Oblačno
7-dnevni obeti