Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Nov trend sadnih tortic navdušil splet


V. M.
22. 1. 2018, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preproste sadne tortice v obliki imena so povsem navdušile svet amaterskih pekaric. Če bi tudi vi radi sledili novemu trendu, si poglejte, kako se lotiti izdelave.

sadne tortice.jpg
Sugar Geek Show
Tortico lahko okrasite s sadnjem, manjšimi slaščicami in cvetjem.

Kot gobe po dežju se rojevajo nadarjene pekarice, ki sledijo spretnim prstom slaščičarskih mojstrov. Ste med njimi tudi vi ali vam izdelava estetsko dodelanih tortic ne gre kaj prida od rok? Če sodite med povprečne ustvarjalke, vam bo zagotovo všeč ideja, ki je v zadnjem času na spletu požela nemalo navdušenja. Gre za nekoliko drugačne sadne tortice v obliki črk ali številk. Za razliko od tortic, kjer je osnova izdelana iz biskvita, se pri tej izvedbi pozabavamo s piškotnim testom, ki ga dopolnimo s kremo in sezonskim sadjem. V spodnjem videu si lahko ogledate postopek izdelave, mi pa z vami delimo recept za pripravo testa …

Sestavine za testo:

- ¼ skodelice ali 281 g moke

- ¾ skodelice ali 75 g mandljeve moke

- ½ žličke soli

- 100 g masla (pustite ga stati na sobni temperaturi)

- ½ skodelice ali 63 g sladkorja v prahu

- eno veliko jajce + en jajčni rumenjak

torta.jpg
Sugar Geek Show
Piškotno testo lahko premažete s preprosto kremo iz smetane in vanilijevega pudinga.

 Postopek priprave:

-Posebej v posodi zmešajte moko, mandljevo moko in sol.

-S stepalnikom ali robotskim mešalnikom zmešajte maslo in sladkor v prahu.

-Masleni mešanici najprej dodajte jajce, stepajte kratek čas, prilijte rumenjak in ponovno stepajte, da se sestavine med seboj povežejo.

-Sedaj zmesi med stepanjem postopoma dodajajte suhe sestavine (moko, mandljevo moko in sol). Pri tem večkrat postrgajte ostanke sestavin iz roba posode.

-Pripravljeno testo stresite na pomokano površino. Pregnetite ga in oblikujte v dva enaka dela in zavijte v pvc vrečko.

-Testo naj na hladnem počiva najmanj eno uro, še bolje pa bo, če ga čez noč shranite v hladilni omari.

Nov trend sadnih slaščic je navdušil tudi znane obraze. Spodaj si lahko ogledate, kako ljubko tortico si je za 32. rojstni dan izdelala Tjaša Kokalj Jerala.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.