
Kako pospešiti zorenje avokada?
Ne jezite se, če so na trgovskih policah na voljo le nezreli sadeži avokada. Zorenje lahko doma pospešite. Kako? Pa kar preverimo …

Ste v trgovini kupili nezrel avokado? Ker je takšen sadež trd in nič kaj prijetnega okusa, je potrebno počakati, da dozori. Najbrž ste ugotovili, da slednje traja kar dolgo časa, zlasti, če ste avokado shranili v hladilniku in ga za namenček pustili v plastični vrečki. Napaka, že na sobni temperaturi bo namreč dozorel šele v približno petih dneh.
Kako torej pospešiti zorenje za nekaj dni? Avokado shranite v papirnato vrečko, v katero priložite tudi zrelo banano in/ali jabolko, nato pa vse skupaj zatesnite in postavite na sobno temperaturo. Če boste imeli srečo, bodo sadeži mehki že po enem dnevu, običajno pa se s pospešitvijo zorenja omehčajo po dveh do treh dneh.
V kolikor zrelega avokada ne boste porabili isti dan, ga je potrebno shraniti v hladilnik, kjer bo primeren za uživanje do treh dni.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
6 °C
Oblačno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
petek, 14. 3
Deževno
7-dnevni obeti