© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Velikonočna korenčkova torta


B.P.
16. 4. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če si boste za veliko noč privoščili nekaj sladkega, ne morete zgrešiti s to korenčkovo torto, ki je prava poslastica, obenem pa s svojimi sestavinami spominja na velikonočne simbole. Torto lahko pripravite tudi skupaj z otroki in jim pustite, da jo po svoje okrasijo s korenčki, zajčki, čokoladnimi jajčki in podobnim.

profimedia-0314009779.jpg
Profimedia
Korenčkova torta z zajčkom

En kos vsebuje:

23 Kcal
34 g maščob
41 g sladkorja

profimedia-0109061850.jpg
Profimedia
Korenčkova torta

Sestavine za torto (12 kosov):

250 g stopljene margarine ali masla (ali polovico enega in drugega)

4 velika jajca

1 žlička vaniljeve esence

225 g rjavega sladkorja

200 g grobo naribanega korenja

300 g moke tip 500 (za vzhajanje)

2 žlički pecilnega praška

1 žlička mešanice začimb za torte

1 žlička mletega ingverja

profimedia-0098821551.jpg
Profimedia
Sestavine za korenčkovo torto

Sestavine za preliv:

40 g margarine in/ali masla

100 g skute ali kremnega sira

175 g sladkorja v prahu

Sestavine za dekoracijo:

10 g nasekljanih pistacij

bel, oranžen in rožnat fondant (sladkorna masa)

šopek svežega drobnjaka

Priprava:

1 Premažite okrogel pekač premera 20 cm z nekaj masla ali margarine.

profimedia-0295568227.jpg
Profimedia
Premažite okrogel, 20 cm pekač z nekaj masla ali margarine

2 V večji skledi zmešajte margarino in/ali maslo, jajca, vaniljevo esenco in rjavi sladkor.

profimedia-0316014545.jpg
Profimedia
V večji skledi zmešajte margarino in/ali maslo, jajca, vanilijevo esenco in rjavi sladkor

3 Vmešajte naribano korenje, moko, pecilni prašek in začimbe ter mešajte, dokler mešanica ni popolnoma gladka.

profimedia-0253150639.jpg
Profimedia
Vmešajte naribano korenje, moko, pecilni prašek in začimbe

4 Mešanico vlijte v pekač in pecite v pečici, ogreti na 160 stopinj, približno 55 minut, dokler biskvit ni prožen na dotik. Ko je pečen, ga položite na mrežo in pustite, da se ohladi.

profimedia-0334186483.jpg
Profimedia
Mešanico nato vlijte v pekač

5 Medtem pripravite preliv. Zmešajte margarino in/ali maslo s skuto ali kremnim sirom, dodajte sladkor v prahu in še enkrat dobro premešajte. Namažite po dobro ohlajenem biskvitu in posujte z nasekljanimi pistacijami.

6 Za izdelavo zajčka iz belega fondanta najprej oblikujte srednje veliko kroglico za telo in jo postavite na sredino torte. Oblikujte še štiri tačke, glavo, ušesa in majhno kroglico za repek. Ušeska dodatno okrasite z rožnatim fondantom, iz katerega oblikujte tudi nosek.

7 Po želji lahko iz oranžnega fondanta oblikujete še korenčke, v katere zapičite paličice drobnjaka za liste in ga razporedite po torti.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.