V Slovenijo se vrača evropski simpozij hrane
Ste vedeli, da bi lahko samo s hrano, ki jo zavržemo v Evropi, dvakrat nahranili vse lačne na svetu?

Evropski simpozij hrane je dogodek, ki širi zavedanje o globalnih vplivih hrane. Združuje velike ume iz celega sveta, ki razumejo pomen in moč hrane v njeni celoti. Znanstveniki, strokovnjaki, vrhunski kuharski šefi, pesniki, pisatelji, novinarji in vplivni posamezniki, nas bodo skozi svoje zgodbe podučili, navdihnili in spodbudili, k naprednemu razmišljanju in delovanju v prid boljše in trajnostne prihodnosti.
Evropski simpozij hrane bo v Ljubljani potekal od 28. do 30. marca 2020.
Evropski simpozij hrane je namenjen vsakomur, ki bi rad spremenil svet na bolje. Ne glede na profesijo. Ali ste prehranski strokovnjak, pridelovalec hrane, kuhar, gurman, hotelir, podjetnik ali Foodi. Evropski simpozij hrane je dogodek za prihodnost, v kateri ima vlogo vsak.

Simpozij se bo začel s posebno edicijo Odprte kuhne, kjer se bodo predstavili izbrani slovenski gostinci, ki bodo skupaj s svojimi lokalnimi pridelovalci in dobavitelji predstavili skupne uspešne zgodbe. Zaključek pa bo potekal na doživljajski večerji. Celoten program lahko preberete TUKAJ.
Letos se bodo simpozija udeležili tudi številni posamezniki, ki so svoja življenja namenili celostnemu spoznavanju vrednosti hrane. Med njimi chef restavracije El Celler de Can Roca v Španiji, Joan Roca, ameriška novinarka Lisa Abend, gruzijska vinarka Ketevan Berishvili in številni drugi.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se