Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Rjavčki iz sladkega krompirja


K.M.
7. 2. 2024, 14.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Pecivo iz sladkega krompirja? Seveda, to morate nujno poskusiti! Ti oranžni gomolji dajo pecivu prijetno sladkobo, ne da bi njihov okus prevladal.

Rjavčki iz sladkega krompirja.jpg
Shutterstock
Rjavčki iz sladkega krompirja

Sestavine za 15 kosov:

6 razkoščičenih datljev

300 g sladkega krompirja

30 g kokosovega olja

1 noževa konica mlete vanilje

sol

½ žličke mletega cimeta

30 g presnega kakava v prahu

4 jajca (S)

60 g mletih mandljev

Poleg tega:

pekač za rjavčke (20 × 26 cm)

presni kakav v prahu za posip (po želji)

Priprava :

1. Datlje damo v skledo, prelijemo jih z vodo ter namakamo 12 ur (najbolje čez noč). Nato jih damo na cedilo in pustimo, da se odtečejo.

2. Sladki krompir olupimo, umijemo, narežemo na kose in v majhni količini vode na zmernem ognju kuhamo pribl. 10 minut. Damo na cedilo in pustimo, da se odteče. Pečico ogrejemo na 175 °C. Pekač za rjavčke prekrijemo s papirjem za peko.

3. V loncu segrejemo kokosovo olje. Sladki krompir in datlje damo v visok mešalni lonček in zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo vaniljo, ščepec soli, cimet in kakav. Primešamo kokosovo olje, jajca in mlete mandlje.

4. Zmes damo na pekač in jo zgladimo. V sredini pečice pečemo 45 minut. Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se kolač ohladi na kuhinjskem pultu. Nato ga narežemo na 15 enako velikih rjavčkov. Po želji potresemo s kakavom v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.