
Rjavčki iz sladkega krompirja
Pecivo iz sladkega krompirja? Seveda, to morate nujno poskusiti! Ti oranžni gomolji dajo pecivu prijetno sladkobo, ne da bi njihov okus prevladal.

Sestavine za 15 kosov:
6 razkoščičenih datljev
300 g sladkega krompirja
30 g kokosovega olja
1 noževa konica mlete vanilje
sol
½ žličke mletega cimeta
30 g presnega kakava v prahu
4 jajca (S)
60 g mletih mandljev
Poleg tega:
pekač za rjavčke (20 × 26 cm)
presni kakav v prahu za posip (po želji)
Priprava :
1. Datlje damo v skledo, prelijemo jih z vodo ter namakamo 12 ur (najbolje čez noč). Nato jih damo na cedilo in pustimo, da se odtečejo.
2. Sladki krompir olupimo, umijemo, narežemo na kose in v majhni količini vode na zmernem ognju kuhamo pribl. 10 minut. Damo na cedilo in pustimo, da se odteče. Pečico ogrejemo na 175 °C. Pekač za rjavčke prekrijemo s papirjem za peko.
3. V loncu segrejemo kokosovo olje. Sladki krompir in datlje damo v visok mešalni lonček in zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo vaniljo, ščepec soli, cimet in kakav. Primešamo kokosovo olje, jajca in mlete mandlje.
4. Zmes damo na pekač in jo zgladimo. V sredini pečice pečemo 45 minut. Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se kolač ohladi na kuhinjskem pultu. Nato ga narežemo na 15 enako velikih rjavčkov. Po želji potresemo s kakavom v prahu.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
6 °C
Deževno
nedelja, 16. 3
Deževno
ponedeljek, 17. 3
Deževno
torek, 18. 3
Jasno
7-dnevni obeti