Recept za slasten domači kečap
Bi želeli sami pripraviti kečap? Nič lažjega. Izvolite preprost recept ...

Za 500 ml potrebujete:
- 650 g paradižnikov
- 150 g rdeče čebule
- 3 stroke česna
- 5 pimentovih zrn
- 1 cimetovo paličico
- 2 zvezdasta janeža
- 1 posušen čili
- 100 ml rdečega vinskega kisa
- 50 g trstnega sladkorja
- 2 žlički jedilnega škroba
Profimedia
Priprava:
1. Paradižnike očistite. Olupite čebulo in česen. Vse skupaj dobro ukašite s paličnim mešalnikom.
2. Dodajte začimbe (razen kisa in sladkorja) in pustite, da vse skupaj v odprti posodi lahno vre približno 35 minut. Večkrat premešajte. Vse skupaj še enkrat pretlačite, dodajte kis in sladkor, zavrite in ob občasnem mešanju pustite vreti približno 10 minut. Nato dodajte vmešan škrob in vse skupaj še enkrat zavrite.
3. Kečap prelijte v sterilizirane kozarce in jih zaprite. Obstojen je do 6 mesecev.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se