Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept za slasten domači kečap


Revija Liza Maja
16. 6. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Bi želeli sami pripraviti kečap? Nič lažjega. Izvolite preprost recept ...

617541452.jpg
profimedia
domač kečap

Za 500 ml potrebujete:

  • 650 g paradižnikov
  • 150 g rdeče čebule
  • 3 stroke česna
  • 5 pimentovih zrn
  • 1 cimetovo paličico
  • 2 zvezdasta janeža
  • 1 posušen čili
  • 100 ml rdečega vinskega kisa
  • 50 g trstnega sladkorja
  • 2 žlički jedilnega škroba
    Ketchup, kečap
    Profimedia

Priprava:

1. Paradižnike očistite. Olupite čebulo in česen. Vse skupaj dobro ukašite s paličnim mešalnikom.

2. Dodajte začimbe (razen kisa in sladkorja) in pustite, da vse skupaj v odprti posodi lahno vre približno 35 minut. Večkrat premešajte. Vse skupaj še enkrat pretlačite, dodajte kis in sladkor, zavrite in ob občasnem mešanju pustite vreti približno 10 minut. Nato dodajte vmešan škrob in vse skupaj še enkrat zavrite.

3. Kečap prelijte v sterilizirane kozarce in jih zaprite. Obstojen je do 6 mesecev.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.