Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept: Kostanjeva torta


Revija Liza Maja
21. 10. 2021, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Bi radi pripravili kostanjevo torto obogateno z mandlji in pečenimi lešniki? Izvolite recept ...

Kostanjeva torta.jpg
Revija Liza Maja
Kostanjeva torta

Sestavine za biskvit:


• 280 g kuhanega in olupljenega kostanja
• 4 jajca
• 240 g sladkorja
• 70 g olupljenih mandljev
• 200 g temne čokolade
• 50 g belih drobtin
Za nadev:
• 100 ml mleka
• 120 gkuhanega in olupljenegakostanja
• 150 g masla
• 150 g sladkorja v prahu
• 140 g pečenih lešnikov
• 20 ml orehovega likerja
Za zaključek:
• 150 ml smetane za stepanje
• 2 jabolki
• 2 žlici limoninega soka
• 1 žlička mletekurkume

##IMAGE-1294585##

Postopek priprave

1. Kostanj premešamo v pire. Rumenjake stepemo s polovico  sladkorja. Beljake s preostalim sladkorjem stepemo v sneg.  Rumenjakovo mešanico zmešamo s kostanji in drobno   naribanimi mandlji. Nato vmešamo sneg in na koncu drobno   naribano čokolado in drobtine. Testo damo v model za torte   (22 cm). Pečemo v pečici, ogreti na 160 °C, približno 50 minut.   Pustimo, da se biskvit ohladi v kalupu, nato ga odstranimo. 

2. V ponev vlijemo mleko, dodamo kostanj, kuhamo  približno 5 minut in zmešamo v gladko kašo. Maslo in   sladkor stepemo. Dodamo kostanjevo kašo, drobno naribane   oreščke in liker. Stepemo, da dobimo gladko kremo. Biskvit   vodoravno razrežemo na tretjine in na prvi del namažemo   tretjino nadeva. Pokrijemo z drugim biskvitom in spet   namažemo s tretjino nadeva. Pokrijemo s tretjim biskvitom in   preostalo kremo nanesemo na površino torte. 

3. Smetano stepemo, damo v slaščičarsko vrečko in  okrasimo torto. Sladico damo v hladilnik za 60 minut. 

4. Jabolka razpolovimo in izrežemo peščišče. Narežemo  jih na rezine in skuhamo v 200 ml vode skupaj z limoninim   sokom in kurkumo. Jabolka vzamemo iz vode in počakamo,   da se ohladijo. Pred serviranjem rezine sadja razporedimo  po obodu torte.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.