Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Karamelizirana krema z jagodami


M. S.
16. 5. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sočne in sladke jagode so visoko na lestvici priljubljenega sadja. Kaj porečete na sladico, ki bo poskrbela za ples brbončic?

Creme Brulee.jpg
Revija Maja
Creme Brulee

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 vaniljin strok
  • 100 ml mleka
  • 300 ml sladke smetane
  • 1 žlička pomarančne lupine
  • 4 rumenjaki
  • 50 g sladkorja
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 300 g jagod

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 140 stopinj. Jagode umijemo in narežemo na koščke. Štiri jagode prihranimo cele, koščke pa razporedimo v modelčke.

2. Vaniljin strok razpolovimo in postrgamo sredico. Mleko zavremo s smetano, sredico in vaniljinim strokom ter pomarančno lupino.

3. Rumenjake s sladkorjem kremasto, a ne penasto, stepemo. Med stepanjem prilivamo vročo mlečno smetano.

4. Zmes precedimo in nalijemo v keramične posodice, na jagode. Posodice postavimo v pekač. Vanj prilijemo toliko vode, da sega do dveh tretjin posodic. Postavimo v pečico za eno uro.

5. Modelčke vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo. Potem jih postavimo v hladilnik za najmanj tri ure.

6. Ohlajeno kremo potresemo z rjavim sladkorjem in postavimo modelčke v pečico (funkcija žar), da sladkor karamelizira.

7. Obložimo s preostalimi polovičkami jagod.

To je različica slovite crème brûlée.

##IMAGE-732433##


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.