Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Bučke in losos na žaru


Revija Liza Maja
31. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste za lahko in zdravo poletno jed?

Bučke in losos na žaru.jpg
profimedia
Bučke in losos na žaru.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 porcije lososa
  • 4 bučke po 150-200 g
  • 2 stroka česna
  • 1 limona
  • 80 ml olivnega olja
  • zdrobljen poper
  • morska sol
  • nekaj vejic timijana

Postopek priprave:

1. Ribe operemo, namažemo z limoninim sokom in pustimo nekaj časa počivati na hladnem.

2. Olje zmešamo s sesekljanim česnom, poprom in listi timijana.

3. Bučke operemo, posušimo, vzdolžno prerežemo, solimo in pustimo 10 minut, da spustijo odvečno tekočino.

4. Nato ribe in bučke posušimo s papirnato brisačo, namažemo s pripravljenim oljem in popečemo na žaru.

5. Solimo po okusu. Postrežemo s kruhom ali krompirjem na žaru.

sestavine Za 4 Osebe:4 porcije lososa4 bučke po 150-200 g2 stroka česna1 limona80 ml olivnega oljazdrobljen popermorska solnekaj vejic timijanaPriPrava:1.ri be operemo, namažemo z limoninim sokom in pustimo nekaj časa počivati na hladnem.2.Olje zmešamo s sesekljanim česnom, poprom in listi timijana.3.bu čke operemo, posušimo, vzdolžno prerežemo, solimo in pusti-mo 10 minut, da spustijo odvečno tekočino.4.nato ribe in bučke posušimo s papirnato brisačo, namažemo s pripravljenim oljem in popečemo na žaru.5.so limo po okusu. Postrežemo s kruhom ali krompirjem na žaru.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.