Recept: Bučke in losos na žaru
Ste za lahko in zdravo poletno jed?

Sestavine za 4 osebe:
- 4 porcije lososa
- 4 bučke po 150-200 g
- 2 stroka česna
- 1 limona
- 80 ml olivnega olja
- zdrobljen poper
- morska sol
- nekaj vejic timijana
Postopek priprave:
1. Ribe operemo, namažemo z limoninim sokom in pustimo nekaj časa počivati na hladnem.
2. Olje zmešamo s sesekljanim česnom, poprom in listi timijana.
3. Bučke operemo, posušimo, vzdolžno prerežemo, solimo in pustimo 10 minut, da spustijo odvečno tekočino.
4. Nato ribe in bučke posušimo s papirnato brisačo, namažemo s pripravljenim oljem in popečemo na žaru.
5. Solimo po okusu. Postrežemo s kruhom ali krompirjem na žaru.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se