Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Bučke in losos na žaru


Revija Liza Maja
31. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste za lahko in zdravo poletno jed?

Bučke in losos na žaru.jpg
profimedia
Bučke in losos na žaru.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 porcije lososa
  • 4 bučke po 150-200 g
  • 2 stroka česna
  • 1 limona
  • 80 ml olivnega olja
  • zdrobljen poper
  • morska sol
  • nekaj vejic timijana

Postopek priprave:

1. Ribe operemo, namažemo z limoninim sokom in pustimo nekaj časa počivati na hladnem.

2. Olje zmešamo s sesekljanim česnom, poprom in listi timijana.

3. Bučke operemo, posušimo, vzdolžno prerežemo, solimo in pustimo 10 minut, da spustijo odvečno tekočino.

4. Nato ribe in bučke posušimo s papirnato brisačo, namažemo s pripravljenim oljem in popečemo na žaru.

5. Solimo po okusu. Postrežemo s kruhom ali krompirjem na žaru.

sestavine Za 4 Osebe:4 porcije lososa4 bučke po 150-200 g2 stroka česna1 limona80 ml olivnega oljazdrobljen popermorska solnekaj vejic timijanaPriPrava:1.ri be operemo, namažemo z limoninim sokom in pustimo nekaj časa počivati na hladnem.2.Olje zmešamo s sesekljanim česnom, poprom in listi timijana.3.bu čke operemo, posušimo, vzdolžno prerežemo, solimo in pusti-mo 10 minut, da spustijo odvečno tekočino.4.nato ribe in bučke posušimo s papirnato brisačo, namažemo s pripravljenim oljem in popečemo na žaru.5.so limo po okusu. Postrežemo s kruhom ali krompirjem na žaru.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.