Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Preprost recept s paradižnikom


K.M.
24. 8. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Paradižnik lahko na več načinov vnesete v svoj jedilnik. Zato smo za vas pripravili enostaven recept, ki bo navdušil.

Brusketa profi.jpg
Profimedia
Brusketa

Obloženi kruhki s paradižnikom
Čas priprave 35 minut
Za 24 kosov

Sestavine
6-7 zrelih paradižnikov
2 stroka česna ali 2 žlički mletega česna
1 žlička olivnega olja
1 žlička balzamičnega kisa
6-8 svežih listov bazilike, nasekljanih
3/4 žličke soli, lahko po okusu


1/2 žličke mletega popra, lahko po okusu
1 francoska štručka
60 ml olivnega olja

Priprava
1. Zavrite dva litra vode. V paradižnike na rahlo zarežite v obliki križa na vsakem koncu. Ko voda zavre, vanjo postavite paradižnike in jih rahlo kuhajte približno eno minuto. Paradižnike odstranite in pustite, da se nekoliko ohladijo, nato odstranite kožo.
2. Pečico segrejte na 230 °C in režo nastavite bolj proti vrhu.
3. Paradižnike sesekljajte in jih zmešajte s česnom, kisom, žličko olivnega olja, baziliko, soljo in poprom.
4. Vmešajte nasekljano baziliko, dodajte sol in poper.
5. Francosko štručko narežite na koščke, eno stran vsakega koščka namažite z olivnim oljem in ga s to stranjo položite na podlago za peko. Postavite v pečico za 5 do 6 minut, dokler ne dobijo rahlo rjave barve.
6. Kruhke prestavite na krožnik in nanje položite paradižnikovo mešanico.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.