Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Tako ga pripravijo v Maroku


Revija Zarja
26. 6. 2016, 08.30
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Predlagamo vam, da tokrat piščanca pripravite nekoliko drugače.

tagine tajine chicken.jpg

Za 4 osebe

Priprava: 35 minut

Kuhanje: 1 ura

Sestavine: 2 piščančja prsna kosa s kožo (750 g) * 2 piščančji bedri (500 g) * ščep soli * mlet poper * 1 žlička oljčnega olja * 1 na drobno sesekljana čebula * 2 stroka česna * 2 dl piščančje juhe * 150 g izkoščičenih zelenih oliv * 1 žlička mletega cimeta * pol žličke mletega ingverja * 1,5 žličke naribane limonine lupinice * 4 žlice limoninega soka * 1 žlica sesekljanega svežega koriandra * 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja.

Priprava: Piščančje kose natremo z mešanico soli in popra. V ponvi z debelim dnom ali posodi tajine (po kateri ima jed tudi ime) segrejemo olje. Na maščobo damo piščančje kose s kožo navzdol in jih pečemo z vsake strani 3 minute oziroma toliko, da porjavijo. Vzamemo jih iz ponve. Dodamo čebulo in strta česnova stroka ter med mešanjem pražimo pol minute. V ponev vrnemo piščančje kose, prilijemo juho, dodamo olive, cimet in ingver. Ko juha zavre, ponev (ali tajine) pokrijemo, zmanjšamo ogenj in kuhamo jed, da počasi vre 45 minut. Piščančje kose nato obrnemo, v posodi brez pokrova pa kuhamo jed še 15 minut. Piščančje kose poberemo iz posode s penavko. V posodo damo limonino lupinico, limonin sok, koriander in peteršilj. Premešamo in med mešanjem kuhamo pol minute. Piščančje kose razrežemo in razdelimo na krožnike, prelijemo z omako in ponudimo na primer s kuskusom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.