Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Antioksidanti so zlata vredni


Marijana Mandić/Maja
26. 6. 2016, 07.30
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ženske, ki so se potrudile v svoj jedilnik vključiti kar največ sadja in zelenjave, so shujšale tako rekoč mimogrede.

košara sadje zelenjava.jpg

Ameriška študija, ki je zajela 17.000 ameriških žensk po menopavzi, je razkrila, da so tiste, ki so se potrudile v svoj jedilnik vključiti kar največ sadja in zelenjave, shujšale tako rekoč mimogrede. Natančneje, med njimi je bilo trikrat več zmagovalk kot med ženskami, ki so pojedle manj kot dva sadeža in dve porciji zelenjave na dan. Seveda le, če niso pozabile na beljakovine. Hrana rastlinskega izvora nas namreč oskrbi s toliko vitamini, minerali in antioksidanti, da se po njihovi zaslugi sproži tudi manj hormonov lakote, presnova pa se zaradi razbremenjenih oziroma osveženih organov in žlez pospeši. Samo antioksidanti iz paradižnika in jagodičevja, denimo, pospešijo izgorevanje maščobe za več kot tretjino. Ne glede na letnico rojstva, še posebej pa, če je zadnja menstruacija že mimo, se potrudite pojesti čim več zelenjave in potem še sadja, ki je tudi najboljše nadomestilo za sladkor.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.