Pirini marelični cmoki v čokoladni omaki
Za razvajanje brbončic!

Sestavine za 4 osebe:
8 pirinih cmokov z mareličnim nadevom Žito
Za čokoladno omako:
120 g sladke smetane
100 g medu
40 g sladkorja
70 g temne čokolade (vsaj 70 % kakava)
40 g kakava v prahu
ščep soli
Priprava:
1. Zamrznjene marelične cmoke kuhamo v vreli osoljeni vodi, ob nežnem vretju, od 12 do 15 minut. Medtem pripravimo čokoladno omako.
2. V nepregorno posodo stresemo na majhne koščke nadrobljeno čokolado, kakav in sol. V kozico z debelim dnom vlijemo smetano, med in sladkor ter postavimo na srednje močan ogenj. Ko zmes zavre, z njo prelijemo čokolado in mešamo, dokler se čokolada ne stopi in nastane homogena zmes. Če ostane še kaj omake, jo shranimo v kozarcu za marmelado, v hladilniku.
3. Cmoke s penovko poberemo iz vode in jih odcedimo. Lahko jih povaljamo v stopljeni čokoladi ali pa jih z njo prelijemo. Da bo vse skupaj še malce zahrustalo, lahko dodamo tudi kokosovo moko ali piškotne drobtine.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se