OKUSNO: Hitro ocvrte kozice s čilijem, limono in peteršiljem
Tudi če sicer radi kuhamo, so poleti zelo dobrodošle jedi, ki jih pripravimo na hitro. Naj bodo osvežilne, da nam zunanja pripeka ne bo prišla toliko do živega. K

Čas priprave: 15 min
Količina: za 6–8 oseb
Zahtevnost: preprosto
Sestavine
• 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
• 300 g olupljenih velikih kozic
• 2 stroka nasekljanega česna
• 1 žlička zdrobljenega čilija
• sok in lupinica 1 limone
• 2 žlički nasekljanega peteršilja
• sol
Priprava
1. Kozice po hrbtu prerežemo in izločimo črno črevo. Solimo jih. V veliki ponvi segrejemo olje in na zmerni temperaturi pražimo česen, da se začne barvati. Zvišamo temperaturo ter dodamo kozice in čili. Hitro premešamo, med peko pa kozice neprestano obračamo.
2. Po minuti peke prilijemo limonov sok. Kozice obračamo še kakšno minuto, da postanejo rožnate. Posipamo jih z limonino lupinico in nasekljanim peteršiljem ter postrežemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se