Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Preprosto in hitro: njoki z gorgonzolo


Maja Poljšak/Maja
12. 9. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Današnji izbrani recept je res enostaven, preizkusite ga!

Njoki z gorgonzolo.jpg
Profimedia

Sestavine za 4 osebe:


- 500 g njokov
- 125 g zamrznjenega graha
- 1 sesekljan strok česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 45 g rukole
- 3 žlice olivnega olja
- 75 g gorgonzole
- sol in poper
- 2 žlici popečenih pinjol

Priprava:
1. V posodi zavremo vodo, jo solimo, dodamo njoke in grah, kuhamo 3 minute in odstavimo. V ponvi segrejemo olje, dodamo česen in malce popražimo, vendar česen ne sme porumeneti. Odstavimo in popramo.

2. V skledo stresemo odcejene njoke, prelijemo s česnovim oljem, na vrh damo rukolo in nadrobljeno gorgonzolo, vse dobro premešamo in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.