Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 2 min.

Legendarni burgerji zaradi izboljšanih postopkov še okusnejši?


PR/C.U.
2. 2. 2022, 22.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Slovenija je med prvimi evropskimi državami, kjer gostu postrežejo najljubši burger v novi, kot pravijo, še boljši izvedbi.

MCD_zlaganje_burger.jpg
Promocijski material
Ikonični burger naj bi bil zdaj še okusnejši

McDonald's je osvežil svoje najbolj prepoznavne burgerje. Z izboljšavami postopkov priprave so dosegli, da so legendarni Big Mac, McChicken, Dvojni Cheeseburger in drugi zdaj še okusnejši, sočnejši, mehkejši … Čeprav se osnove recepture niso spremenile, je razliko opazilo kar 80 % gostov.

Pomembne so podrobnosti

Skrivnost vrhunske kuhe je v tem, da si pozoren na najmanjše malenkosti. Čas kuhanja ali pečenja mora biti natančno določen, temperatura mora biti v vsakem trenutku optimalna, sestavine pa sveže in kakovostne. »Tudi mi smo šli nazaj k podrobnostim in natančno preučili pripravo naših legendarnih burgerjev. Uvedli smo kar 16 sprememb v kuhinji, ki jih gostje ne boste opazili, lahko pa jih okusite,« je povedal Denis Potočnik, vodja marketinga pri McDonald's Slovenija, in tako povzel bistvo projekta osvežitve McDonald'sovih klasičnih burgerjev.

MCD_gostje.jpg
Promocijski material
Gostje

Ohranili izvirne recepte, izboljšali postopke priprave

»Na vsakem žaru se zdaj lahko peče le 6 zrezkov hkrati. Čebula se doda na zrezke, ko se še pečejo, da se arome mesa in čebule lepo zlijejo. Temperatura žara pa niti za trenutek ne pade pod predpisano. Novi so tudi hlebčki, brez umetnih konzervansov, ojačevalcev okusa ali barvil. Skrivnost njihove mehkobe se skriva v skrbno domišljeni recepturi in dejstvu, da jih do zlatorjave barve opečemo šele po vašem naročilu, vsakega sproti,« je najpomembnejše novosti povzel Denis Potočnik in dodal, da je v resnici samo Big Mac doživel minimalno spremembo tudi v recepturi, ker je v njem zdaj malenkost več originalne omake, ki mu daje prepoznaven okus.

Slovenija med prvimi v Evropi

Osvežitev ikoničnih burgerjev je globalen McDonald'sov projekt ter eden večjih organizacijskih in finančnih zalogajev v zadnjih letih. »Projekt je bil izjemno zahteven, saj je pomenil temeljito prenovo kuhinj in vpeljavo novih procesov priprave hrane, o katerih smo morali izobraziti svoje zaposlene. Zdaj, ko je projekt zaključen, lahko rečem, da smo zelo ponosni, da smo med prvimi evropskimi državami, kjer gostu postrežemo njegov najljubši burger v novi, še boljši izvedbi,« je še povedal Denis Potočnik.

MCD_peka.jpg
Promocijski material
Peka mesa

Boljši okus je opazilo kar 80 % gostov

Pri McDonald'su Slovenija so se osvežitve klasikov lotili postopoma. V dveh restavracijah, kjer so najprej uvedli nove postopke, so preverili, ali spremembe opazijo tudi gostje. »Rezultati ankete so bili izvrstni. Kar 80 odstotkov gostov je prepoznalo izboljšave. Navajali so, da se jim zdi meso zdaj sočnejše, kruh mehkejši, da so burgerji nasploh okusnejši in podobno,« navdušeno razlaga Denis Potočnik iz McDonald'sa Slovenija in dodaja: »Pri okusu gre seveda za subjektivne zaznave, zato vabim vse ljubitelje burgerjev, da se prepričajo sami.«


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.