Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čas je za gobe: preproste lisičke z jajcem


Revija Liza/Maja
6. 10. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V samo desetih minutah si lahko pripravite zelo okusen obrok!

lisicke z jajcem_shutterstock_478674562.jpg
shutterstock
Lisičke z jajcem

Lisičke z jajcem

Čas priprave: 10 minut

Sestavine za 2 osebi:

1 l lisičk

1 čebula

1 strok česna

3 jajca

2 žlici olja

2 žlici sesekljanega drobnjaka

Priprava:

1. Očiščene lisičke narežemo na lističe. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Jajca ubijemo v skodelo in jih narahlo stepemo, solimo in popramo.

2. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, pražimo in mešamo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo gobe in česen, naprej pražimo in mešamo nekaj minut, da se gobe zmehčajo, prilijemo nekaj žlic tople vode in pokrito dušimo 5 minut.

3. Gobam primešamo jajca in drobnjak, med mešanjem pražimo toliko časa, da jajca zakrknejo, in še vroče ponudimo s polento ali kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.