Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Barbarini skrivni triki za pripravo popolnih makronov


V.M.
30. 4. 2023, 10.58
Posodobljeno
06. 02. 2024 · 09:32
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Barbara Nonis je v šovu MasterChef navdušila s hitro pripravo popolnih makronov. Uspe lahko tudi vam, če le poznate trike …

Barbara makronsi.jpg
edit: njena.si
Barbara Nonis

Si tudi vi želite pripraviti tako čudovite makrone, kot Barbara Nonis, ki je s svojim izdelkom dobesedno obnorela sodnike šova MasterChef? Medtem ko se Barbari njeno delo ne zdi nič posebnega, je v gledalcih vzbudila močno željo po tem, da se izdelave lotijo tudi sami. Če ste med njimi tudi vi, ste na pravem mestu.

makronsi
POP TV
Makroni z lososovo peno in kaviarjem

Za pripravo makronov z lososovo peno in kaviarjem vas v nadaljevanju čaka podroben recept, medtem ko vam bo v spodnjem videu Barbara predala trike, skrivnosti in pomembne napotke, s pomočjo katerih boste izdelali popolne makrone. Kot boste videli, so slednji v videu napolnjeni s čokoladno kremo, tako da se lahko sami odločite, ali vam je ljubša izdelava slaščice ali slanega prigrizka.

Ogled videa vsekakor priporočamo, v njem se namreč Barbara prelevi v krasno učiteljico in podrobno prikaže, kako pripraviti fino mandljevo moko s sladkorjem, ki je ključna za uspeh.

makroni, barbara-nonis, masterchef
Osebni arhiv
Barbarini makroni

Makroni z lososovo peno in kaviarjem

Za pripravo lososove pene boste potrebovali:

- 150 g dimljenega lososa

- 150 g kremnega sira mascarpone

- naribana lupinica ene limete

- 1 dl sladke smetane

- kaviar lososa

- vejica koprca

- sol, poper

Postopek priprave: Vse sestavine zmiksajte v nežno peno. Dodajte sol in poper po okusu.

Za pripravo testa za makronse boste potrebovali:

- 170 g večkrat presejane mandljeve moke

- 160 g sladkorja v prahu

- 120 g beljakov

- 110 g sladkorja

Postopek izdelave po korakih:

1. Zmešamo in presejemo sladkor v prahu ter mandljevo moko. Beljake stepemo v trd sneg in med stepanjem dodajamo kristalni sladkor v več presledkih. Čvrstemu snegu dodamo mandljevo moko s sladkorjem in umešamo na roke s spatulo. 

2. Izvedemo macronage, tako da s spatulo zmes nanašamo na rob posode in nato počistimo v sredino posode. Ta postopek ponovimo tolikokrat, da lahko z maso napišemo številko 8, ne da bi se masa pretrgala.

makronsi
POP TV
Makroni z lososovo peno in kaviarjem

3. Maso nato damo v dresirno vrečko in na pekač nabrizgamo male kupčke. Pladenj večkrat potresemo po pultu zato, da se izloči zrak iz nabrizganih kupčkov.

4. Makrone pečemo 10 minut na 170 stopinjah Celzija. Pustimo, da se ohladijo. 

5. Na polovico ohlajenih makronov nabrizgamo peno iz dimljenega lososa, dodamo nekaj kaviarja in malo vejico koprca, nato pa jih pokrijemo s preostalimi makroni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.