Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zarebrnice na žaru


Jana
22. 6. 2010, 09.39
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vabilo na poletni žar.

Zarebrnice na žaru

Za 4 do 6 oseb


Priprava: 30 minut
Pečenje: 20 minut

Sestavine: 4 svinjske zarebrnice * 4 telečje zarebrnice * 8 jagnječjih zarebrnic; * zeliščna marinada: 1 limona * 4 stroki česna * 2 feferona * 1 žlica semen sladkega janeža * 1 vejica rožmarina * pol šopka žajblja * 1 vejica sivke * pol šopka timijana * 2,5 dl olivnega olja

Priprava: Limono umijemo z vročo vodo in na tanko olupimo. Lupino narežemo na koščke. Česen olupimo in narežemo. Feferona očistimo semenja in narežemo na obročke. V teflonski ponvi brez maščobe med mešanjem prepražimo janeževo seme. Stresemo ga na krožnik in pustimo, da se ohladi. Zeli oplaknemo in osušimo. Rožmarin, žajbelj in sivko osmukamo in sesekljamo. Dodamo osmukani timijan in prilijemo olje. Premešamo, dodamo limonino lupino, česen, feferona in janeževo seme, da dobimo zeliščno marinado. V marinado položimo oplaknjene in do suhega popivnane zarebrnice. Obrnemo jih, pokrijemo in pustimo stati v hladilniku najmanj 2 uri (še boljše pa čez noč). Zarebrnice vzamemo iz marinade, na razgreti rešetki žara jih pečemo z vsake strani od 8 do 10 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.