Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tri ure do sira in skute


Carmen Leban
10. 8. 2011, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:57
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sirarstvo se je na posoških planinah ohranilo vse do današnjih dni in gotovo ne bo zamrlo. Za delo, ki ni prav preprosto, je namreč poprijela mlajša generacija, kar je dober znak. Tako sem na planini Razor, ki so jo med popotresno obnovo temeljito obnovili, srečala tudi mlada pastirja, ki nikakor nista videti kot v starih povestih.

Tri ure do sira in skute
Sirarstvo se je na posoških planinah ohranilo vse do današnjih dni in gotovo  ne bo zamrlo. Za delo, ki ni prav preprosto, je namreč poprijela mlajša generacija, kar je dober znak. Tako sem na planini Razor, ki so jo med popotresno obnovo temeljito obnovili,  srečala tudi mlada pastirja, ki nikakor nista videti kot v starih povestih.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.