Solatna juha MasterChefovega Nika
Nika Marolta, tekmovalca v oddaji MasterChef, smo si gledalci zapomnili po njegovem spoštljivem odnosu do hrane. Vedno znova poudarja, da nam ni treba nič zavreči in da se lahko vse tako ali drugače uporabi v okusni jedi. Iz solate, ki jo imate že več dni v hladilniku, lahko denimo pripravite okusno juho, nam je namignil. Tekst: LARA JELEN foto: SHUTTERSTOCK

Sestavine
1 srednje velika čebula
2 stroka česna
1 glava solate (lahko tudi starejša, posušena)
1 srednje velik krompir
1 žlička (domače) vegete
0,5 litra vode
šop najljubših začimb
Priprava
1. Na olju prepražimo čebulo in na kocke narezan krompir. Ko je vse skupaj lepo zapečeno, dodamo vegeto in česen, pražimo 30 sekund in dodamo solato.
2. Zalijemo z vodo in kuhamo kake pol ure, dokler krompir ni zmehčan in solata kuhana.
3. S paličnim mešalnikom vse skupaj zmiksamo. Če želimo redkejšo juho, dodamo še vode.
4. Nasekljamo zelišča, jih stresemo v lonec in serviramo.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se