Sočni mafini
Ko zadiši po pomladi in praznikih, naj zadiši tudi po doma spečenem pecivu!

Za 12 mafinov
Priprava: 30 minut
Pečenje: 30 minut
Sestavine: 1 bio limona * 3 jajca * 125 g sladkorja * 1 vanilinov sladkor * ščep soli * 60 g jogurta * 180 g moke * 2 izravnani žlički pecilnega praška * 1 konzerva vloženih breskovih polovic (250 g sadja) * drobtine za potresanje: 75 g moke * 30 g rjavega sladkorja * 1 vanilinov sladkor * 50 g zmehčanega masla * 1 žlička mletega cimeta; * za posip: 2 žlici sladkorja v prahu.
Priprava: Limono umijemo, obrišemo in ji ostrgamo lupinico. Z električnim ročnim mešalnikom penasto umešamo jajca, sladkor, vanilinov sladkor, limonino lupinico in sol. Primešamo jogurt. Posebej pomešamo moko in pecilni prašek, presejemo na zmes sestavin v skledi in na hitro premešamo, da dobimo testo. Breskove polovice dobro odcedimo na cedilu. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pripravimo drobtine za potresanje: vse sestavine pomešamo in nadrobimo s konicami prstov v drobtine. Vdolbine pekača za mafine obložimo s po dvema papirnatima modelčkoma. V modelčke naložimo testo. Na vrh položimo narezane koščke vloženih breskev in jih malo potisnemo v testo. Potresemo z drobtinami. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo mafine 30 minut. Pustimo, da se ohladijo, nato jih na rahlo posipamo s sladkorjem v prahu. Po želji jih okrasimo s korenčki iz marcipana ali s sladkorčki v obliki pirhov.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se