© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Sočni mafini


15. 4. 2014, 07.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ko zadiši po pomladi in praznikih, naj zadiši tudi po doma spečenem pecivu!

Sočni mafini

Za 12 mafinov

Priprava: 30 minut

Pečenje: 30 minut

Sestavine: 1 bio limona * 3 jajca * 125 g sladkorja * 1 vanilinov sladkor * ščep soli * 60 g jogurta * 180 g moke * 2 izravnani žlički pecilnega praška * 1 konzerva vloženih breskovih polovic (250 g sadja) * drobtine za potresanje: 75 g moke * 30 g rjavega sladkorja * 1 vanilinov sladkor * 50 g zmehčanega masla * 1 žlička mletega cimeta; * za posip: 2 žlici sladkorja v prahu.

Priprava: Limono umijemo, obrišemo in ji ostrgamo lupinico. Z električnim ročnim mešalnikom penasto umešamo jajca, sladkor, vanilinov sladkor, limonino lupinico in sol. Primešamo jogurt. Posebej pomešamo moko in pecilni prašek, presejemo na zmes sestavin v skledi in na hitro premešamo, da dobimo testo. Breskove polovice dobro odcedimo na cedilu. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pripravimo drobtine za potresanje: vse sestavine pomešamo in nadrobimo s konicami prstov v drobtine. Vdolbine pekača za mafine obložimo s po dvema papirnatima modelčkoma. V modelčke naložimo testo.  Na vrh položimo narezane koščke vloženih breskev in jih malo potisnemo v testo. Potresemo z drobtinami. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo mafine 30 minut. Pustimo, da se ohladijo, nato jih na rahlo posipamo s sladkorjem v prahu. Po želji jih okrasimo s korenčki iz marcipana ali s sladkorčki v obliki pirhov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.