Čas branja
1 min.
Slavnostna pljučna pečenka Wellington
Jana
28. 12. 2009, 08.59
Posodobljeno
Naredite vtis pri silvestrski večerji!

Priprava: 30 do 40 minut
Pečenje: 40 do 60 minut
Sestavine: 1 do 1,5 kg govejega pljučnega fileja + olje ali maslo za opečenje; marinada: 3 žlice olivnega olja + 2 žlici gorčice + žlička popra; + nadev: 400 g gob (šampinjoni, jurčki, lisičke) + 1 velika čebula + 2 stroka česna + dišavnice (timijan, rožmarin, peteršilj, lovor) + 150 g slanine + 100 g gosjih jeter (lahko so tudi piščančja) + sol + poper + 1 dl sladkega rdečega vina (izviren recept vključuje viski, konjak ali vino Madeira); + sol + 500 g listnatega testa + jajce
Priprava: Meso kupimo najmanj dva dni prej, preden ga porabimo. Pečenko na predvečer natremo s poprom in jo z vseh strani dobro opečemo na vročem olju ali maslu (15 minut). Dobro ohladimo, premažemo z gorčico in olivnim oljem, ovijemo s folijo in za čez noč (ali najmanj za eno uro) postavimo v hladilnik.
Nadev: Sesekljamo gobe, gosja jetra, česen in dišavnice, na drobne koščke narežemo slanino in vse skupaj popečemo na vročem olju. Solimo, popramo, dodamo začimbe in vmešamo vino. Ohladimo.
Pečenje: Pečico segrejemo na 180 stopinj. Na pomokani površini s pomokanim valjarjem razvaljamo listnato testo 4 mm debelo. Ohlajeni gobji nadev namažemo na približno 1 cm debelo in pustimo 2 cm roba. Meso vzamemo iz marinade, ga rahlo solimo in položimo na testo, obloženo z nadevom. Robove testa namažemo z malo razžvrkljanega jajca in vanj popolnoma zavijemo pečenko z nadevom. Ves »omot« premažemo z ostankom jajca. Namastimo pekač in vanj položimo pečenko. Pečemo 45 minut do eno uro, odvisno od oblike in teže mesa ter moči pečice.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se