Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Školjke v paradižnikovi buzari


Jana
11. 2. 2011, 12.32
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Odlična ideja za romantično večerjo.

Školjke v paradižnikovi buzari
Sestavine: 500 g školjk + 1 majhna čebula + 3 stroki česna + 3 žlice olivnega olja + 2 dcl belega vina + šopek peteršilja + 3 žlice drobtin + 200 g paradižnikovih pelatov + poper + sol + 2 dcl vode + 1 limona
Priprava: Školjke očistimo in umijemo. Na olju na kratko pražimo čebulo, dodamo na drobno narezane pelate, drobtine in sesekljan česen. Povečamo moč ognja in v posodo stresemo školjke. Zalijemo jih z vinom in vodo, solimo, popramo in dodamo peteršilj. Ob mešanju kuhamo 12 minut. Postrežemo z belim kruhom, ki ga pomakamo v buzaro. Preden jih pojemo, čeznje stisnemo limonin sok.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.