© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Puran na žaru z jogurtovo marinado


Jana
2. 5. 2011, 01.12
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Odlična jed za na piknik ali za domača vrt in teraso.

Puran na žaru z jogurtovo marinado
Sestavine: 4 žlice jogurta * 3 žlice paradižnikovega koncentrata * 1 žlica kakovostnega olivnega olja * 15 listov sveže bazilike * 2 stroka česna *  sol * 4 kosi purana.
Priprava: Liste bazilike zmečkamo med dlanmi. Česen na grobo nasekljamo. Iz jogurta, paradižnikovega koncentrata, olivnega olja, zmečkanih bazilikinih listov, soli in sesekljanega česna naredimo marinado, s katero natremo kose piščanca. Mariniramo jih vsaj dve uri ali čez noč. Meso popečemo na zmerno vročem žaru. Pri serviranju čez pečeno meso potresemo nasekljano baziliko.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.