© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pršut v teranovi omaki


Jana
17. 2. 2012, 13.14
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Primorska pustna jed.

Pršut v teranovi omaki

Sestavine: 12 debelejših rezin pršuta + 3 dl terana + olivno olje.


Sestavine za polento: 20 dag koruznega in ajdovega zdroba  +
0,5 l vode + sol + 4 žlice oljčnega olja + 10 dag mocarele.

Priprava: pršut popečemo na olivnem olju z obeh strani, dodamo teran in pokuhamo, da alkohol izpari.
Priprava polente: v osoljeno vodo dodamo olje, ko zavre, vmešamo mešanico zdroba ter kuhamo na zmernem ognju 30 minut. Mocarelo odcedimo, narežemo na tanke rezine in dodamo polenti in med mešanjem kuhamo še nekaj minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.