Ponev z mešano zelenjavo
Preprosta, okusna in hitro pripravljena priloga ali samostojna jed.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Praženje: od 6 do 7 minut
Sestavine: 3 žlice olja * 1 strok česna (strt s stiskalnico) * 150 g kitajskega zelja (narezanega na tanke rezance) * 150 g cvetače (razdeljene na cvetke) * 150 g brokolija (razdeljenih na cvetke) * pol žličke popra * 2 žlici sojine omake * 1,5 dl kokošje ali zelenjavne juhe iz kocke * 2 na tanko narezana korenčka * 150 g na tanko narezanih šampinjonov * 1 čebula (narezana na obročke) * 50 g svežih sojinih kalčkov.
Priprava: V voku segrejemo olje. Na srednje močnem ognju prepražimo česen, da zlato porumeni (ne sme porjaveti, saj postane potem grenek). Dodamo zelje, cvetačo in brokoli. Začinimo s poprom, prilijemo juho in sojino omako. Med mešanjem pražimo 3 minute. Dodamo korenje, gobe, čebulo in kalčke. Mešamo in pražimo še 2 minuti. Zelenjavo preložimo na pladenj ali na krožnike in takoj ponudimo. Za prilogo ponudimo riž.
Nasvet: Jedi, pripravljene v voku, začinimo čisto na koncu, ko sestavine tudi zalijemo z malo omake ali s kokošjo juho. Takrat lahko dodamo sestavinam v ponvi že kuhane testenine ali riž, da se pregrejejo. Običajno pa skuhamo riž posebej, ga razdelimo v skodelice ali na krožnike in na to podlago naložimo prepraženo jed iz ponve. Kadar zajemamo jed, zajamemo vsakokrat tudi nekaj riža.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se