Piščančji koščki z orehi
Okusna kombinacija, ki ji po želji lahko dodate še koščke zelenjave.

Za 4 osebe
Priprava: 25 minut
Praženje: 7 minut
Sestavine: 300 g piščančjega prsnega fileja (brez kosti in kože) * 2 žlički jedilnega škroba * 1 beljak * 2 žlici belega vina * 100 g orehovih jedrc * 5 žlic olja * 1 žlica sojine paste * 30 g sladkorja * 1 žlička soli.
Priprava: Piščančje meso oplaknemo, popivnamo do suhega in narežemo na 3 cm dolge trakove. V skledi pomešamo meso, jedilni škrob, rahlo stepen beljak in 1 žlico vina. Orehova jedrca na grobo sesekljamo (narežemo jih na četrtine). Segrejemo vok in damo vanj 4 žlice olja. Dodamo orehe in jih med mešanjem pražimo na srednje močnem ognju 2 minuti. Poberemo jih iz ponve in shranimo. V ponev damo piščančje koščke in jih med mešanjem pražimo 2 minuti. Vzamemo jih iz ponve in prihranimo. V ponev damo sojino pasto, sladkor in sol. Mešamo in kuhamo 1 minuto. Zalijemo s preostalim vinom in pustimo, da se omaka segreje. V omako damo piščančje koščke in orehe. Mešamo še 1 minuto, nato ponudimo.
Nasvet: Jed v voku moramo prepražiti prav na hitro, zato nikoli ne pražimo hkrati več kot 300 g sestavin. Če pripravljamo jed za več kot od 3 osebe, naj bo primerno velik tudi vok ali pa pripravimo obrok v dveh delih, najprej polovico in nato še drugo polovico.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se