Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Paella


Jana
27. 7. 2009, 08.13
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kljub temu da za paello potrebujemo ogromno sestavin, jed ni zelo zahtevna za pripravo.

Paella
(za 4 osebe)

Sestavine: štiri piščančje krače +  15 oščetkanih školjk (dagenj) + 30 dag neoluščenih škampovih repkov ali kozic + 20 dag lignjev, narezanih na kolobarčke + 10 dag pikantne klobasice (chorizo ali kulen), narezane na koščke + 4 žlice olivnega olja + polovica nasekljane čebule + polovica na kvadratke narezane rdeče paprike + polovica na kvadratke narezane rumene paprike + 2 stroka sesekljanega česna + ščepec pekoče paprike v prahu + 2 nasekljana velika paradižnika ali pelata + 20 dag skuhanega graha (svežega, vloženega ali zamrznjenega) + pol žličke žafranike v prahu + ščepec popra + ščepec soli + 20 dag dolgozrnatega riža + ½ l goveje juhe ali kocka (ni obvezno) + ½ dl belega vina.

Priprava: Na olivnem olju in čebuli prepražimo piščančje meso in svežo papriko, dokler ni lepo zapečeno. Dodamo česen in pekočo papriko, zalijemo z belim vinom, zmešamo in dodamo še dobro umit riž.
Po treh minutah mešanja na velikem ognju zalijemo z vodo ali govejo juho, in sicer toliko, da za centimeter prekrije vse skupaj. Posujemo z žafraniko, dodamo paradižnik ali pelate, solimo (če jed pripravljamo z že slano govejo juho, raje ne), popramo in kuhamo okoli deset minut na zmernem ognju.
Medtem na hitro popražimo klobasico, jo stresemo  v posodo in pet minut, preden je riž skuhan, dodamo školjke, škampe, lignje in skuhan grah.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.