Paella
Kljub temu da za paello potrebujemo ogromno sestavin, jed ni zelo zahtevna za pripravo.

Sestavine: štiri piščančje krače + 15 oščetkanih školjk (dagenj) + 30 dag neoluščenih škampovih repkov ali kozic + 20 dag lignjev, narezanih na kolobarčke + 10 dag pikantne klobasice (chorizo ali kulen), narezane na koščke + 4 žlice olivnega olja + polovica nasekljane čebule + polovica na kvadratke narezane rdeče paprike + polovica na kvadratke narezane rumene paprike + 2 stroka sesekljanega česna + ščepec pekoče paprike v prahu + 2 nasekljana velika paradižnika ali pelata + 20 dag skuhanega graha (svežega, vloženega ali zamrznjenega) + pol žličke žafranike v prahu + ščepec popra + ščepec soli + 20 dag dolgozrnatega riža + ½ l goveje juhe ali kocka (ni obvezno) + ½ dl belega vina.
Priprava: Na olivnem olju in čebuli prepražimo piščančje meso in svežo papriko, dokler ni lepo zapečeno. Dodamo česen in pekočo papriko, zalijemo z belim vinom, zmešamo in dodamo še dobro umit riž.
Po treh minutah mešanja na velikem ognju zalijemo z vodo ali govejo juho, in sicer toliko, da za centimeter prekrije vse skupaj. Posujemo z žafraniko, dodamo paradižnik ali pelate, solimo (če jed pripravljamo z že slano govejo juho, raje ne), popramo in kuhamo okoli deset minut na zmernem ognju.
Medtem na hitro popražimo klobasico, jo stresemo v posodo in pet minut, preden je riž skuhan, dodamo školjke, škampe, lignje in skuhan grah.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se