© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nebeške sladice z jagodičjem


K.K.
20. 6. 2017, 08.06
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

k_sekundni_jogurtov.jpg
Shutterstock

Poletno jagodičje je osnova za pripravo vrhunskih sladic. Dišeče jagode, osvežujoče borovnice, sladke maline ali kiselkasti ribez, zraven pa sladek sirček, stepena smetana, biskvitno testo, sladek beljakov sneg ali popečena pena … recepti so največkrat preprosti, okusi pa preprosto nebeški! Le kdo se ne bi pustil zapeljati?

Sekundni jogurtov sladoled z jagodičjem

Za 4 osebe

Priprava: 2 minuti

Sestavine: 250 g mešanega jagodičja (zamrznjenega) * 250 g grškega jogurta * 1 žlica tekočega medu ali javorovega sirupa.

Jagodičje (lahko vzamemo eno samo vrsto, lahko mešanico jagodičja, ki ga imamo pri roki) mora biti globoko zamrznjeno – ali zamrznjeno kupimo ali pa sveže sadje zamrznemo v domačem zamrzovalniku. Damo ga v sekljalnik skupaj z jogurtom in medom. Vključimo sekljalnik na najvišjo stopnjo in pustimo 20 sekund, da se sestavine povežejo v gladek sadni sladoled. Naložimo ga v ohlajene posodice, okrasimo s svežim jagodičjem in takoj ponudimo.

Več v Zarji št. 25, 20.6.2017


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.