© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Namaz s črnimi oljkami in pinjolami


Metka McCully Žigon
12. 8. 2021, 10.38
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hitro narejena, a odlična predjed bo nasitila od 4 do 6 oseb. Recept: Metka McCully Žigon

babicina shramba.jpg
zarja jana
Namaz s črnimi oljkami in pinjolami

Sestavine:  

·         kozarec (200 g) vloženih izkoščičenih črnih oljk

·         žlica kaper (bolje soljenih kot vloženih)

·         2–3 žlice pinjol (če želite prihraniti, vzemite cenejša sončnična semena)

·         1 velika žlica paradižnikovega koncentrata iz tube

·         2 žlici oljčnega olja

·         1 čajna žlička balzamičnega kisa   

·         sol in poper po okusu 

·         2 drobno sesekljana stroka česna   

Priprava:

1. Pinjole (ali sončnična semena) popražimo v teflonski ali keramični ponvi. Če kupimo oljke, vložene v kisu, jih na cedilu splahnemo z vodo in pozneje dodamo kanček več oljčnega olja.

2. Oljke stresemo v posodo, dodamo kapre, pinjole, paradižnikov koncentrat in začimbe ter zmeljemo s paličnim mešalnikom v namaz. Na koncu dodamo še česen (če bi ga zmiksali, bi bil okus premočan) ter dobro premešamo.

3. Okrasimo z nekaj prihranjenimi oljkami in lističi cvetov ognjiča ter postrežemo z dobrim domačim črnim kruhom in kozarcem terana.

***null***


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.