© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Naj recept Marte Zore: Šakšuka za zajtrk in kosilo


Lara Jelen
20. 8. 2023, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Glasbenica Marta Zore že od najstniških let ne je mesa. »Jem pa jajca. Krasen recept sem ‘ukradla’ Mojci Mavec, to jem v petek in svetek, včasih za zajtrk, lahko pa tudi za kosilo in večerjo,« pravi. Prav tako obožuje rukolo, ki jo brez vseh dodatkov je z vsem, tudi s tole šakšuko.

šakšuka-za-zajtrk-in-kosilo
edit: Jana.si
Šakšuka Marte Zore

Sestavine

  • 4 jajca
  • 2 rdeči ali rumeni papriki
  • manjša čebula
  • strok česna
  • (konzerva) paradižnika v koščkih
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • svež peteršilj
  • čajna žlička mlete kumine
  • čajna žlička mlete rdeče paprike (lahko tudi dimljene)
  • 1/2 čajne žličke čilija
  • 1/2 skodelice nadrobljene fete (po želji)
    šakšuka-za-zajtrk-in-kosilo
    Shutterstock
    Šakšuka za zajtrk in kosilo

Priprava

1.     Sesekljamo čebulo in jo na hitro popražimo na oljčnem olju.

  

2.     Dodamo sol, poper, česen, sesekljano papriko in dušimo, da se zelenjava zmehča. Dodamo vse začimbe in paradižnik. Po potrebi zalijemo z malo vode in kuhamo dobre pol ure na nizkem ognju.

  

3.     V ponev ubijemo jajčka. Počakamo, da omaka povre in so jajčka pečena. Po želji postrežemo še s feto. Šakšuko postrežemo v ponvi s svežim kruhom.

nasl_Jana 33.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.