Naj recept Marte Zore: Šakšuka za zajtrk in kosilo
Glasbenica Marta Zore že od najstniških let ne je mesa. »Jem pa jajca. Krasen recept sem ‘ukradla’ Mojci Mavec, to jem v petek in svetek, včasih za zajtrk, lahko pa tudi za kosilo in večerjo,« pravi. Prav tako obožuje rukolo, ki jo brez vseh dodatkov je z vsem, tudi s tole šakšuko.

Sestavine
- 4 jajca
- 2 rdeči ali rumeni papriki
- manjša čebula
- strok česna
- (konzerva) paradižnika v koščkih
- sol in poper
- oljčno olje
- svež peteršilj
- čajna žlička mlete kumine
- čajna žlička mlete rdeče paprike (lahko tudi dimljene)
- 1/2 čajne žličke čilija
- 1/2 skodelice nadrobljene fete (po želji)
Shutterstock
Šakšuka za zajtrk in kosilo
Priprava
1. Sesekljamo čebulo in jo na hitro popražimo na oljčnem olju.
2. Dodamo sol, poper, česen, sesekljano papriko in dušimo, da se zelenjava zmehča. Dodamo vse začimbe in paradižnik. Po potrebi zalijemo z malo vode in kuhamo dobre pol ure na nizkem ognju.
3. V ponev ubijemo jajčka. Počakamo, da omaka povre in so jajčka pečena. Po želji postrežemo še s feto. Šakšuko postrežemo v ponvi s svežim kruhom.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se