Nadevani bučni cvetovi
Ste za slasten eksperiment?

Za 16 cvetov
Priprava: 30 minut
Pečenje: 10 do 15 minut
Sestavine: 250 g ribjega fileja (na primer škarpininega) * 1 jajce * 50 g kisle smetane * 1 žlica limoninega soka * pol šopka peteršilja * 1 majhna čebula * 1 strok česna * sol * pol žličke mletega karija * poper * 16 večjih bučnih cvetov * 2 žlici olivnega olja * olje za pekač.
Priprava: Najprej pripravimo nadev. Ribji file oplaknemo, narežemo na koščke in sesekljamo v mešalniku. Ribi dodamo kislo smetano, jajce in limonin sok ter premešamo. Peteršilj osmukamo z vejic in na drobno sesekljamo. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Peteršilj, čebulo in česen primešamo ribjemu nadevu. Solimo, popramo in začinimo s karijem. Nadev damo v vrečko za brizganje s širokim nastavkom. Do uporabe damo vrečko v hladilnik. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Bučne cvetove previdno razpremo in odstranimo prašnike in pestič. Za trenutek potopimo cvetove v vročo vodo, nato pa jih dvignemo in s papirnato brisačo popivnamo do suhega.V cvetove nabrizgamo ribji nadev. Končni rob vsakega cveta primemo in previdno zasukamo, da se cvet zapre okrog nadeva. Nadevane cvetove zložimo v rahlo naoljeno posodo za narastke. Pokapljamo z olivnim oljem in postavimo za 10 minut v pečico, da se nadev v cvetovih prepeče. Ponudimo s svežo solato.
Nasvet: Cvetove bučk lahko nadevamo tudi s pikantnim sirovim nadevom: pretlačimo 200 g gorgonzole in jo kremasto razmešamo z 200 g skute. Dodamo 1 rumenjak, 3 na drobno sesekljane kisle kumarice in solimo po okusu. Dobro premešamo. Nadev nabrizgamo v očiščene cvetove bučk (zadostuje za 12 cvetov). Cvetove s sirovim nadevom ponudimo hladne, kot prigrizek k narezku. Ali pa nadevamo očiščene cvetove bučk s prepraženim rižem, ki smo mu primešali sesekljane lističe mete. Cvetove potem zapremo in 20 minut dušimo v kozici na malo olja.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se