Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Moj najljubši recept: Ribji kari


Andreja Comino
26. 8. 2023, 09.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

»Kuhanje je od nekdaj moja velika ljubezen. Najbolj uživam, kadar gostim res veliko ljudi. Tako se je že zgodilo, da sem v najini galeriji Catbriyur v najožjem središču Ljubljane gostila skoraj petdeset ljudi,« pripoveduje Katja Jurgec Bricman in dodaja, da bi se težko odločila, kaj najraje pripravi.

moj naj recept1 shutterstock.jpg
Shutterstock
Ribji kari

»Zdi se mi, da sem tudi pri kuhanju ena taka kreativka, ki se nikakor ne zmore držati recepta. Blizu so mi tako domača kuhinja kot tuji kulinarični eksperimenti. Edino peka sladic ne. Verjetno zato, ker bolj kot na sladko prisegam na mastno.«Ker jinajbolj leži priprava jedi na žlico, nam je zaupala recept, ki je uspešnica med njenimi kulinaričnimi odjemalci – Katjin ribji kari.

moj naj recept2 jurgec bricman foto Šimen Zupančič.jpg
Šimen Zupančič
Katja Jurgec Bricman

Sestavine

kokosovo olje

4 čebule

preveč začimb (kari, kurkuma, čili, mleti ingver, koriander)

od 2 do 3 velike žlice sojine omake in omaka iz ostrig (dobimo jo v bolje založenih trgovinah)

sveže nariban ingver

bučke

½ glave zelja

kokosovo mleko

½ bio limone

fileji bele ribe

Priprava

1. Na kokosovem olju na hitro popečemo na četrtine zrezane čebule.
2. Dodamo preveč začimb. Kari, kurkumo, čili, mleti ingver, koriander, sojino in omako iz ostrig ter nariban svež ingver.
3. Dodamo tudi na koščke zrezane bučke in pol glave narezanega zelja. Zalijemo z veliko kokosovega mleka in dodamo eno prepolovljeno bio limono.
4. Proti koncu kuhe dodamo še na trakove zrezane fileje bele ribe in po potrebi zgostimo z jedilnim škrobom.
5. Postrežemo z rižem in okrasimo s sesekljanim koriandrom ter svežimi čiliji. Recept ni zabetoniran, variacije so zaželene.

jana 34.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.