© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Losos z blitvo


Jana
18. 11. 2010, 15.43
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Namesto lososa lahko spečemo druge vrste ribjega fileja.

Losos z blitvo

Za 1 osebo
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 20 minut

Sestavine: 150 g majhnih (kuhanih) krompirjev * 80 g blitve * 1 rdeča paprika * 2 žlici olivnega olja * sol * poper * 40 g narezane čebule * 1 rdeč feferon * 2 rezini lososovega fileja (po 80 g) * 1 žlica limoninega soka * 2 žlici olja * sojina omaka.

Priprava: Kuhane krompirje narežemo na rezine. Blitvo očistimo in umijemo. Stebla narežemo na tanke prečne rezine, liste na širše trakove. Papriko očistimo in narežemo na tanke trakove. V ponvi segrejemo olivno olje in pečemo narezani krompir na močnem ognju od 2 do 3 minute. Solimo, popramo, nato pa dodamo blitvina stebla, papriko in po okusu tudi na obročke narezani feferon. Premešamo in pražimo od 3 do 4 minute. Po okusu solimo in popramo. Dodamo blitvine liste in pražimo še 1 minuto. Lososa pokapljamo z limono in solimo. V drugi ponvi segrejemo olje. Lososa pečemo na srednje močnem ognju z vsake strani 2 minuti. Odstavimo in pustimo, da stoji v ponvi še kako minuto. Ponudimo ga z blitvo in krompirjem.

Nasvet: Namesto lososa lahko spečemo druge vrste ribje fileje.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.