Losos z blitvo
Namesto lososa lahko spečemo druge vrste ribjega fileja.

Za 1 osebo
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 20 minut
Sestavine: 150 g majhnih (kuhanih) krompirjev * 80 g blitve * 1 rdeča paprika * 2 žlici olivnega olja * sol * poper * 40 g narezane čebule * 1 rdeč feferon * 2 rezini lososovega fileja (po 80 g) * 1 žlica limoninega soka * 2 žlici olja * sojina omaka.
Priprava: Kuhane krompirje narežemo na rezine. Blitvo očistimo in umijemo. Stebla narežemo na tanke prečne rezine, liste na širše trakove. Papriko očistimo in narežemo na tanke trakove. V ponvi segrejemo olivno olje in pečemo narezani krompir na močnem ognju od 2 do 3 minute. Solimo, popramo, nato pa dodamo blitvina stebla, papriko in po okusu tudi na obročke narezani feferon. Premešamo in pražimo od 3 do 4 minute. Po okusu solimo in popramo. Dodamo blitvine liste in pražimo še 1 minuto. Lososa pokapljamo z limono in solimo. V drugi ponvi segrejemo olje. Lososa pečemo na srednje močnem ognju z vsake strani 2 minuti. Odstavimo in pustimo, da stoji v ponvi še kako minuto. Ponudimo ga z blitvo in krompirjem.
Nasvet: Namesto lososa lahko spečemo druge vrste ribje fileje.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se