© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Jabolčna rižota


Jana
19. 11. 2010, 09.01
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Nekoliko drugačna rižota

Jabolčna rižota

Za 4 osebe


Priprava: 35 minut
Kuhanje: 25 minut

Sestavine: 150 g čebule * 1 strok česna * 2 vejici rožmarina * 50 g masla * 350 g riža * 2 dl belega vina * 2 dl jabolčnega soka * 7 dl bistre zelenjavne juhe iz kocke * 1 bio limona * 150 g kozje skute * sol * poper * 2 rdeči jabolki * 1 žlica sladkorja * 6 žlic gostega, motnega jabolčnega soka.

Priprava: Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Česen olupimo in stremo. Osmukamo listke z ene vejice rožmarina in jih sesekljamo. Segrejemo 30 g masla in med mešanjem počasi pražimo čebulo, česen ter sesekljani rožmarin. Ko čebula postekleni, dodamo riž in ga med mešanjem na hitro prepražimo. Zalijemo z vinom in jabolčnim sokom ter mešamo, da tekočina povre. Kuhamo naprej in postopoma, po zajemalkah, prilivamo vročo zelenjavno juho. Vmes večkrat premešamo. Riž kuhamo od 25 do 30 minut. Medtem naribamo limonino lupino, limonin sok pa iztisnemo. Deset minut, preden je riž kuhan, mu primešamo 50 g kozje skute. Začinimo z limonino lupinico, solimo in popramo. Olupimo jabolki in ju narežemo na 1,5 cm debele krhlje. V veliki ponvi segrejemo preostalih 20 g masla. Na maščobo damo jabolka in vejico rožmarina. Potresemo s sladkorjem in popečemo jabolka z obeh strani. Prelijemo z mešanico limoninega in jabolčnega soka ter kuhamo 5 minut. Rižoto razdelimo na krožnike, okrasimo s preostalo kozjo skuto in z jabolki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.