© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Jagnječje stegno iz pečice


Jana
19. 12. 2010, 14.26
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Praznična pečenka za prave gurmane.

Jagnječje stegno iz pečice

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 1ura in pol do 2 uri
Sestavine: jagnječje stegno (od 1,5 do 2 kg) + 6 strokov česna + 3 lističi žajblja + 3 vejice rožmarina + 3 lovorjevi listi + sol + poper + sok ene limone + 0,5 dcl belega vina + olivno olje za marinado + olje za pečenje
Priprava: Pečico ogrejemo na 200 stopinj C. V posodici pripravimo marinado: polovico česna drobno sesekljamo, dodamo nasekljan žajbelj, rožmarin, sol, poper, limonin sok, vino in olivno olje. Dobro zmešamo.
Preostalo polovico česna narežemo na koščke in z njimi prešpikamo meso (z noževo konico naredimo luknjice v meso in vanje vtaknemo koščke česna).  Stegno premažemo z marinado, ga obložimo z lovorjevim listom, postavimo v naoljen pekač in pečemo pol ure na 200 stopinjah, potem pa zmanjšamo temperaturo na 180 stopinj in pečemo še uro do uro in pol, odvisno od velikosti stegna. Med pečenjem pridno zalivamo s sokom in mu po potrebi dodamo še vode ali pa si že prej pripravimo česnovo juho – nekaj strokov česna zavremo v 3 dcl vode. Tekočino, v kateri se je kuhal česen uporabimo za zalivanje, česen pa v drugi polovici pečenja dodamo v pekač.
Nasvet: K pečenki se najbolje poda krompir, ki ga med pečenjem skuhamo in ga zadnjih 20 minut dodamo v pekač.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.