Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagnječja enolončnica


Jana
17. 1. 2011, 14.36
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za enolončnico lahko uporabimo tudi ovčetino.

Jagnječja enolončnica
Za 4 osebe
Priprava: 30 min
Kuhanje: 1 ura in 20 min
Sestavine: 3/4 kg jagnjetine s kostjo + 4 krompirji + 4 korenčki + 4 čebule + ½ žličke posušenega timijana + 3 vejice peteršilja + kozarec oluščenega graha + 2 stroka česna + dve žlici olja + žlica moke + 1 žlička soli + ščepec popra + 2 brizga worcestrske omake (po želji)
Priprava: Meso ločimo od kosti in ga narežemo na kose. Čebulo na drobno nasekljamo in jo v loncu prepražimo na olju. Dodamo meso in kosti ter pražimo 10 minut. Krompir narežemo na kocke, korenček na kolobarje in skupaj z grahom dodamo v lonec. Dodamo še na drobno nasekljan česen in moko ter dobro premešamo.
Zalijemo z vodo, solimo, popramo, dodamo timijan in worcestrsko omako ter kuhamo slabo uro. Tik pred koncem dodamo še nasekljan peteršilj.
Nasvet: Če imamo čas, si pripravimo jagnječjo osnovo, ki jo uporabimo namesto vode za zalivanje. Osnovo skuhamo iz kosti, kože in obrezkov ter iz jušne zelenjave in dišavnic (šetraj, majaron in brinove jagode).

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.