Iz babičine shrambe: Brodet z morsko ribo
Z eno nogo smo že na morju, zato tokrat morski recept. Izredno je preprost, z malo sestavinami, kar pa naj vas ne zavede, saj je neverjetno okusen. Jed je pripravljena hitro. Uporabite sveže morske ribe, lahko pa tudi zamrznjene.

Za ta brodet najpogosteje uporabim kar zamrznjen file osliča, izvrstna bo tudi škarpena. Oba imata belo, čvrsto meso in sta zato najprimernejša za to jed.
Sestavine
· ½ kg ribjega fileja (oslič, škarpena ...)
· 1 čebula
· 3–4 stroki česna
· olivno olje, sol, poper
· ½ l paradižnikove mezge
· šopek svežega peteršilja
Priprava
1. Ribe naj bodo očiščene, brez kože in kosti. Če uporabite zamrznjene, jih prej odtajajte.
2. V ponvi z visokim robom na nekaj žlicah olivnega olja prepražite sesekljano čebulo, dodajte česen in kose ribe. Pražite 3–5 minut. Nato zalijte s paradižnikovo mezgo, premešajte in pokrito kuhajte še od 15 do 20 minut, da se jed primerno zgosti. Na koncu potresite z na drobno sesekljanim svežim peteršiljem.
3. Najbolj se prileže skupaj s kuhano koruzno polento. Pri nas na Primorskem ga vedno postrežemo tako. Kdor ne mara polente, naj ga postreže s kuhanim krompirjem. Če se vam mudi, bo dober tudi s kosom kruha.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
