© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fižolova hitra gibanica


Jana
14. 10. 2009, 10.28
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste vedeli, da fižol lahko uporabimo tudi za pripravo sladic?

Fižolova hitra gibanica

Priprava: 30 minut


Pečenje: od 60 do 75 minut
Sestavine:
za plasti med nadevi: 2 lončka ostre moke * 2  lončka sladkorja * 1 pecilni prašek; za nadev: Prva plast: 1/2 kg skute * 1 kisla smetana * 1 jajce * sladkor po okusu * 10 dag pretlačenega fižola; druga plast: 10 dag mletega maka, sladkor po okusu; tretja plast: 4 naribana jabolka * malo cimeta * 10 dag pretlačenega fižola * sladkor po okusu; četrta plast: 10 dag mletih orehov * sladkor po okusu; peta plast: 1/2 l sladke smetane * 1 jajce.
Priprava: Iz sestavin za plasti med nadevi pripravimo zmes, ki jo razdelimo v 5 lončkov. V namaščen pekač z višjim robom vsujemo prvi lonček zmesi za plasti med nadevi, nato pa nanjo dodamo sestavine za prvi nadev. Nato dodamo drugi lonček plasti in nanj drugi nadev. Postopek ponavljamo do pete plasti, ki jo končamo tako, da gibanico prelijemo z mešanico sladke smetane in stepenega jajca.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.