Fižolova baklava
Ponekod po svetu, na primer na Japonskem, so fižolove sladice prava specialiteta. Izbrskali smo recept iz naših starih kuharskih bukev.

Priprava: 45 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine (za pekač v velikosti pečice): 1 kg orehov * 1 kg sladkorja * 1 l olja * 300 g fižola * 1 jajce * 1 l vode * 1 limona * vlečeno testo (domače ali 2 zavitka pripravljenega testa).
Priprava: V namaščen pekač položimo plast testa in ga premažemo z oljem, nato dodamo pretlačen fižol. Potresemo ga s pestjo sladkorja ter pestjo mletih in sesekljanih orehov. V vsako drugo plast damo nekaj več orehov. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin. Na koncu dodamo plast testa, ki jo premažemo z razžvrkljanim jajcem. Baklavo še pred pečenjem razrežemo na trikotnike. Preostalo olje segrejemo do vrelišča, polijemo po baklavi in pečemo v pečici 20 minut pri 180 stopinjah Celzija. Nato jo prelijemo še s toplo mešanico vode, preostalega sladkorja in limone. Čez noč pustimo baklavo na hladnem in jo postrežemo, ko se okusi dobro prepojijo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se