Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Čokoladne rezine z jabolki


Katja Kmet
8. 10. 2012, 10.40
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Eno jabolko na dan … Le kdo ne pozna te stare modrosti, pa si vendar namesto jabolka raje privoščimo kakšno jabolčno sladico

Čokoladne rezine z jabolki

Za 24 kosov
Priprava: 50 minut
Pečenje: 35 minut 

Sestavine:

400 g kiselkastih jabolk

1 žlica limoninega soka

150 g moke

150 g mletih lešnikov

3 žličke pecilnega praška

2 žlički mletega cimeta

6 žličk kakava v prahu

300 g zmehčanega masla

350 g sladkorja

3 jajca

100 g jedilne čokolade.

 

Priprava:

Jabolka umijemo, olupimo, razrežemo na osmine, očistimo jih peščišč in narežemo na majhne koščke. Takoj jih pomešamo z limoninim sokom, da ne porjavijo. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek, mlete lešnike, cimet in kakav. V drugo skledo damo zmehčano maslo in sladkor ter mešamo z metlicami električnega mešalnika najmanj 5 minut, da dobimo rahlo, kremasto zmes. Drugo za drugim nato dodamo ter primešamo jajca. Vsako dodano jajce mešamo z osnovno zmesjo najmanj pol minute. Postopoma nato dodajamo in primešamo še moko s preostalimi sestavinami. Nazadnje dodamo in primešamo narezana jabolka. Testo porazdelimo v globok, s papirjem za peko prekrit pekač (40 x 30 cm). Pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinjah od 30 do 35 minut. Pustimo, da se testo ohladi v pekaču. Čokolado na grobo sesekljamo. Razpustimo jo v posodi, ki jo postavimo nad kozico z vročo vodo. Z raztopljeno čokolado prelijemo testo v pekaču. Pustimo, da se čokolada ohladi in strdi. Pecivo narežemo na kocke. Ponudimo s stepeno sladko smetano ali s kepico vaniljevega sladoleda.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.