Brokolijeva pita za odlično pet
Romana Krajnčan zelo rada pripravlja zelenjavne pite. Včasih kot samostojno jed, včasih kot prilogo. Glede na letni čas izbere zelenjavo, ki jo ima pri roki. Najraje z vrta ali od okoliških kmetov. Ravno na dan, ko smo se pogovarjali, je za hišo nabrala čemaž in seveda je nemudoma romal v pito. Super je tudi blitvina ali špinačna, njena najljubša pa je brokolijeva. Tekst: LARA JELEN, lara.jelen@media24.si foto: SHUTTERSTOCK

Sestavine
- 250 g listnatega testa
- brokoli
- sol
- 3 jajca
- ½ dl mleka
- 20 g parmezana
- 100 g maskarponeja
- poper

Priprava
1. Listnato testo razvaljamo v obliki kroga in položimo v okrogel pekač za pite, obložen s peki papirjem.
2. Testo prepikamo z vilicami in premažemo s sladko smetano.
3. Brokoli natrgamo na cvetove in na sopari malo pokuhamo. Razdelimo ga po testu.
4. V skledici razžvrkljamo jajca, dolijemo mleko, dodamo maskarpone in parmezan. Posolimo, popopramo in dobro premešamo. S to mešanico prelijemo brokoli.
5. Pečemo približno 40 minut na 170 stopinjah Celzija (odvisno od pečice, lahko tudi na 180 – po občutku). »Jaz se vedno zanašam na svojega,« še namigne sogovornica in nam zaželi dober tek.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se