Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Blini s kislo smetano in lososom


Jana
21. 12. 2009, 14.14
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ideja za odlično predjed na božičnem jedilniku.

Blini s kislo smetano in lososom

Za 4 porcije


Sestavine:
3 jajca + 125 ml mleka + 10 g kvasa + ščepec sladkorja + 125 ml kisle smetane + 40 g stopljenega masla + 150 g ajdove moke + 50 g moke + žličko soli + olje in maslo za pečenje; po želji potrebujemo še: losos + sveže jagode + lososov kaviar

Priprava: V mlačnem mleku zmešamo kvas in sladkor. Dodamo smetano in maslo, obe vrsti moke, solimo in dodamo rumenjake. Pustimo 20 minut na toplem pri 30 stopinjah Celzija. Nato v testo vmešamo sneg iz beljakov.
V ponvi posebej segrejemo maslo in olje in spečemo bline. Ponudimo jih s kislo smetano, koprcem, lososom in lososovim kaviarjem, svežimi jagodami in šampanjcem.

Nasvet kulinaričnega mojstra: Bline lahko tudi zamrznemo in pred uporabo v pečici odtajamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.