Blini s kislo smetano in lososom
Ideja za odlično predjed na božičnem jedilniku.

Za 4 porcije
Sestavine: 3 jajca + 125 ml mleka + 10 g kvasa + ščepec sladkorja + 125 ml kisle smetane + 40 g stopljenega masla + 150 g ajdove moke + 50 g moke + žličko soli + olje in maslo za pečenje; po želji potrebujemo še: losos + sveže jagode + lososov kaviar
Priprava: V mlačnem mleku zmešamo kvas in sladkor. Dodamo smetano in maslo, obe vrsti moke, solimo in dodamo rumenjake. Pustimo 20 minut na toplem pri 30 stopinjah Celzija. Nato v testo vmešamo sneg iz beljakov.
V ponvi posebej segrejemo maslo in olje in spečemo bline. Ponudimo jih s kislo smetano, koprcem, lososom in lososovim kaviarjem, svežimi jagodami in šampanjcem.
Nasvet kulinaričnega mojstra: Bline lahko tudi zamrznemo in pred uporabo v pečici odtajamo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se