Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vegansko maslo

Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski.

Vegansko maslo

Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski.

Čas priprave 5 min + hlajenje čez noč
Zahtevnost Enostavno
Količina približno 375 g
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • 1 žlička grobe morske soli
  • 2 žlički kvasnih kosmičev
  • akvafaba (tekočina) iz 1 pločevinke
  • ščep mlete kurkume (po želji)
  • 225 g deviškega kokosovega olja
  • 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • 1 žlička grobe morske soli
  • 2 žlički kvasnih kosmičev
  • akvafaba (tekočina) iz 1 pločevinke
  • ščep mlete kurkume (po želji)
  • 225 g deviškega kokosovega olja
  • 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja

Postopek

1

V mešalnik damo kis, sol, kvasne kosmiče, akvafabo in po želji kurkumo. Zmeljemo, da se vse dobro premeša.

2

Medtem ko je mešalnik vključen, počasi prilijemo stopljeno in ohlajeno kokosovo olje, nato pa še repično olje. Medtem ves čas mešamo toliko časa, da nastane gosta masa. Postrgamo jo v kvadratno posodico in pokrijemo. Čez noč postavimo v hladilnik, da se strdi. Pokrito vegansko maslo se v hladilniku obdrži 2 tedna.

Kvasni kosmiči

so neaktivna oblika kvasa. Imajo nežen okus po siru in so brez sestavin živalskega izvora. So priljubljen dodatek veganskim jedem, saj jim dodajo tisto čudovito slastno dimenzijo okusa (umami). Najdete jih na policah s posebno prehrano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.