
Vegansko maslo
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski.
Vegansko maslo
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski.

Sestavine
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 žlička grobe morske soli
- 2 žlički kvasnih kosmičev
- akvafaba (tekočina) iz 1 pločevinke
- ščep mlete kurkume (po želji)
- 225 g deviškega kokosovega olja
- 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 žlička grobe morske soli
- 2 žlički kvasnih kosmičev
- akvafaba (tekočina) iz 1 pločevinke
- ščep mlete kurkume (po želji)
- 225 g deviškega kokosovega olja
- 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja
Postopek
V mešalnik damo kis, sol, kvasne kosmiče, akvafabo in po želji kurkumo. Zmeljemo, da se vse dobro premeša.
Medtem ko je mešalnik vključen, počasi prilijemo stopljeno in ohlajeno kokosovo olje, nato pa še repično olje. Medtem ves čas mešamo toliko časa, da nastane gosta masa. Postrgamo jo v kvadratno posodico in pokrijemo. Čez noč postavimo v hladilnik, da se strdi. Pokrito vegansko maslo se v hladilniku obdrži 2 tedna.
Kvasni kosmiči
so neaktivna oblika kvasa. Imajo nežen okus po siru in so brez sestavin živalskega izvora. So priljubljen dodatek veganskim jedem, saj jim dodajo tisto čudovito slastno dimenzijo okusa (umami). Najdete jih na policah s posebno prehrano.