
Svinjske zarebrnice z rabarbaro in žiti
Rabarbara se odlično obnese v sladkih in slanih jedeh
Svinjske zarebrnice z rabarbaro in žiti
Rabarbara se odlično obnese v sladkih in slanih jedeh

Sestavine
- 200 g rabarbare
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlica balzamičnega kisa
- oljčno olje za pokapanje
- sol in poper
- 1 žlica masla
- 2 vejici rožmarina
- 2 svinjski zarebrnici
- 250 g kuhanih mešanih žit (riž, pira, ješprenj, kvinoja ...)
- 1 dl piščančje jušne osnove
- peteršilj, ko postrežemo
Preberite tudi

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.
Sestavine
- 200 g rabarbare
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlica balzamičnega kisa
- oljčno olje za pokapanje
- sol in poper
- 1 žlica masla
- 2 vejici rožmarina
- 2 svinjski zarebrnici
- 250 g kuhanih mešanih žit (riž, pira, ješprenj, kvinoja ...)
- 1 dl piščančje jušne osnove
- peteršilj, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Rabarbaro narežemo na 5 cm dolge kose, čebulo na krhlje, neolupljene česnove stroke stremo. Vse damo v majhen pekač in pomešamo z balzamičnim kisom, malo oljčnega olja ter malo soli in popra. Postavimo v pečico in pečemo 20 minut.
Medtem v ponvi na visoki temperaturi razpustimo maslo in na njem popražimo rožmarin. Dodamo zarebrnici in ju pečemo 2 minuti na vsaki strani, da se lepo rjavo obarvata, nato odstavimo.
Pekač vzamemo iz pečice, vanj dodamo kuhana žita in jušno osnovo ter zmešamo. Na vrh položimo zarebrnici in rožmarin in pečemo še 10 do 12 minut oziroma toliko časa, da je meso skoz in skoz pečeno. Zarebrnici postrežemo z žiti in rabarbaro ter posujemo s sesekljanim peteršiljem.