
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

Sestavine
- 200 g kuhane puste šunke
nadev
- 250 g sirnega namaza ali skute
- 1–2 žlici sveže naribanega hrena
- 1 žlica nasekljanih orehov
- sol
- 2 prgišči motovilca
- 2 žlici bučnega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 200 g kuhane puste šunke
nadev
- 250 g sirnega namaza ali skute
- 1–2 žlici sveže naribanega hrena
- 1 žlica nasekljanih orehov
- sol
- 2 prgišči motovilca
- 2 žlici bučnega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
Postopek
Šunko narežemo na tanke rezine in jih prekrivajoče zložimo na pladenj, ki smo ga obložili s folijo. Nadev pripravimo tako, da navedene sestavine dobro zmešamo. Rezine šunke namažemo z nadevom in s pomočjo folije čvrsto zvijemo. Zvitek damo na hladno.
Dobro ohlajen šunkin zvitek narežemo na rezine. Zraven postrežemo motovilec z bučnim oljem in balzamičnim kisom.